Pas a pas de la integració

Els passos a seguir per tal de portar a terme la integració amb els productes del servei de Via Oberta són els següents:

 1. Emplenar el formulari corresponent que trobaràs a EACAT > Tràmits > Consorci AOC, ja sigui el de Sol·licitud de serveis Via Oberta o bé el de Sol·licitud del Servei AEAT Via Oberta. A l’apartat “Tipus de consulta” hauràs de marcar la casella “Integració mitjançant Serveis Web”. Tal com s’explica al formulari, si es marca aquesta opció també s’haurà d’omplir i adjuntar el formulari de sol·licitud d’integració mitjançant serveis web (indicant les IP públiques amb les quals accedireu als nostres entorns, addicionalment adjuntar, la clau pública (.cer) del certificat CDA amb el qual signareu les peticions XML via webService i la resta de dades sol·licitades i signar-lo digitalment). Un cop enviïs el formulari que t’interessa (Serveis Via Oberta o Servei AEAT) els tècnics de l’AOC es posaran en contacte amb tu.
 2. En cas que t’integris via webservice per primera vegada amb els serveis del Consorci AOC, necessitaràs la documentació d’integració de la Plataforma de Col·laboració Interadministrativa (PCI). Per poder consumir els serveis del Consorci AOC, cal fer-ho a través de la PCI. La PCI és un conjunt de sistemes i components orientats a la total disponibilitat dels serveis amb garanties de màxima seguretat en el servei i en l’accés a les dades. La documentació següent conté les especificacions de la missatgeria de la PCI.
  El Consorci AOC, amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les integracions, posa a la vostra disposició els següents clients d’exemple de la PCI: Documentació genèrica per a integrar-se a la PCI
  Els Documents d’Integració (en endavant, DI) dels serveis estan en:

   

  DI – Àmbit Administració General de l’Estat (AGE) Documentació integració: Àmbit Administració General de l’Estat (AGE)
  DI – Administració de la Generalitat de Catalunya Documentació integració: Administració de la Generalitat de Catalunya
  DI – Àmbit de l’Administració local Documentació integració: Àmbit de l'Administració local
  DI – Àmbit de Col·legis i Entitats Col·laboradores Documentació integració: Àmbit de Col·legis i Entitats Col·laboradores
 3. En el cas dels productes que ho requereixin, s’indicarà que cal cedir o lliurar a l’AOC un certificat per a la signatura de les peticions cap a l’emissor final de les dades.
 4. Realització de les proves d’integració a l’entorn de preproducció. Abans de passar a Producció, hauràs d’emplenar els Documents d’homologació dels serveis integrats que trobareu a: https://consorciaoc.github.io/Homologacio-Serveis/
 5. Configuració de l’entorn de producció. Si has finalitzat el procés d’alta al servei, podràs realitzar peticions a producció. Durant tot aquest procés seguiràs comptant amb el suport del Servei de Suport a la Integració.